A vetélkedő menete

Mi kell a nevezéshez?

  • Egy szuper ötlet

  • Egy lelkes csapat

  • Egy támogató pedagógus

Alkoss csapatot barátaiddal, és álmodjátok meg, hogy mi lesz az az egyedi ötlet, amivel neveztek az Energy Factory vetélkedőre! Keressetek egy tanárt, aki támogat benneteket a nevezésben! A nevezéshez készítsetek egy szöveges vagy vizuális anyagot (pl. videót vagy képet), amivel röviden bemutatjátok nekünk a nagy tervet!

Nevezés

Gondoljátok végig az ötleteiteket és dolgozzatok ki egy konkrét tervet! A terveket a nevezési határidő lezárultáig küldjétek el nekünk! A beérkezett munkák közül a 24 legjobb továbbjut az elődöntőbe.
Nevezési határidő: 2016.03.14.

Elődöntő és közönségszavazás

A 24 továbbjutó egy nagyszabású rendezvény keretein belül élőben mutathatja be terveit a zsűri és a mentorok előtt. Innen összesen 11+1 csapat jut be a döntőbe, itt dől el, hogy a 24 pályamunka közül melyik lesz a 11 befutó. Továbbá az is kiderül ezen a napon, hogy a bekerült csapatoknak ki lesz a mentora a verseny hátralevő részében.
Az elődöntő időpontja: A pontos időpontot a Facebook-on, és a weboldalon tesszük közzé.

Közönségszavazás
A 11 biztos döntős csapat mellett 1 csapatnak még mindig esélye van a bejutásra. Azt, hogy melyik lesz ez a csapat, azt a közönség online szavazás útján dönti el.
Közönségszavazás: Az elődöntő időpontjától számított egy hétig lehet szavazni.

Döntő

A verseny legizgalmasabb időszaka, amikor megkezdődik a 12 döntős ötlet megvalósítása és kommunikációja a mentorok támogatásával. A megvalósítási fázisban különösen nagy szerepet kap a Facebook csapatoldalak és a Youtube használata.

A 12 legjobb csapat az alábbi támogatást kapja a megvalósításhoz:

  • 1 db laptop

  • 1 db mobiltelefon, interneteléréssel (havi 10 ezer forint kerettel)

Leadási határidő: 2016. 06. 12.

Eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadó

A zsűri az értékelési szempontokat figyelembe véve dönt a helyezettekről. Az a csapat kapja a fődíjat, amelyiknek a leadott munkája megfelelt az összes értékelési szempontnak. Ekkor dől el az is, hogy mely csapatok kapnak különdíjat.
Eredményhirdetés: 2016. június vége.