Mi az Energy Factory?

Az Energy Factory egy különleges interaktív vetélkedő sorozat általános és középiskolai csapatok számára, mely évente kerül megrendezésre. Témája minden alkalommal a fenntarthatóság köré épül.

A 2016-os EF témája: „A fenntarthatóság egyszerűbb, mint gondolnád!”

Ha Te is a Fénykör egyik Fénypontjában tanulsz, vagy valamilyen foglalkozásra jársz oda, ne szalaszd el a lehetőséget, jelentkezz a barátaiddal, és mutassátok meg mindenkinek, mire vagytok képesek együtt!

Mi kell ahhoz, hogy a Fénykör Fénypontjává váljunk?

Semmi más, csak nyitottság és haladó gondolkodás. A Fénykör Fénypontjai jelen voltak az elmúlt 20 év forradalmi változásainál, így előrelátóan tervezik meg energiafelhasználásukat! Ők már nem csak megújuló energiaforrást használnak a mindennapokban, hanem a közösségünk tagjaiként formálják, segítik a fenntartható életet.
www.fenykorkozosseg.hu/fenypontok-magyarorszagon

Mi az Energy Factory célja?

A verseny célja, hogy egyedi ötleteitekkel minél több embert ráébresszetek arra, hogy sokkal jobb lenne egy olyan világban élni, ahol a kimerülő forrásokat kíméljük, a megújuló energiaforrásokat pedig okosan használjuk – legyen az szél-, víz-, napenergia vagy akár a bennünk rejlő belső energia.

Mitől különleges ez a lehetőség?

  • Bármilyen formában, korlátok nélkül fogalmazhatjátok meg gondolataitokat arról a jövőről, amelyben Ti magatok felnőttként élni szeretnétek. Legyen az egy színdarab, egy festmény, egy videófilm, egy saját kis találmány vagy bármilyen szokatlan, őrült elgondolás…

  • Ha megvan a bomba-ötlet, együttes erővel és a személyre (pontosabban csapatra) szabott online felületek segítségével üzenhettek a nagyvilágnak a vetélkedő egész ideje alatt! (Facebook, Youtube)
    A modern kommunikációs online eszközök hatékony használata nagyon fontos szempont!

  • A döntős csapatokat tapasztalt mentorok segítik projektjük megvalósításában!

  • Játszva tanuljátok meg, hogyan tudtok a leghatékonyabban együttműködni, csapatban alkotni!

  • A verseny végére megismerkedtek a projektszerű gondolkodással, és megtanultok hatásosan kommunikálni!