Zsűri bemutatása

Für Anikó

Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes Művész, az Örkény Színház színésznője

Meg kellene végre értenünk, hogy az ember a természet része, így ha a fenntarthatóságról beszélünk, akkor valójában nem a természetet védjük, hanem önmagunkat, az embert!

Pál Dénes

Énekes és megújuló energetikai mérnökasszisztens hallgató

A FÉNYKÖR arcaként már többször sokféle környezetben elmondhattam, hogy számomra miért is fontos a fenntartható élet. Most a fiatalokon a sor. Az Energy Factory pályázata lehetőséget ad mindenki számára, hogy a saját eszközein keresztül mutathassa meg, mit és hogyan gondol a témáról. Mint zsűritag kíváncsian várom, hogy milyen izgalmas ötletek születnek majd.

Galler András, Indián

VIVA COMET, BRAVO és Aranyzsiráf-díjas rendező

Én az életem során mindig az igazi kihívásokat kerestem, amit leginkább a filmkészítésben találtam meg. Itt folyton változó körülmények közt kell mindig a tőlünk elvárt színvonalat megugranunk a csapatommal. Rengeteg szervezés, egyeztetés, utánajárás, előkészítő munka előz meg egy sikeres filmkészítést. Nagyon hosszú idő volt, amíg ezt közösen megtanultuk, amíg kiderült, ki miben jó, mihez ért. Ha gyerekként már szembetaláltam volna magam hasonló lehetőségekkel, akár egy projekten keresztül, biztos, hogy sok mindent másképp csináltam volna. Könnyebben, gördülékenyebben, gyakorlottabban ment volna minden. Ezt a lehetőséget kínálja nektek az Energy Factory!

Prof. Kovács Kornél

Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Szegedi Tudományegyetem tanára

Számomra az unokáim jövője miatt fontos ez a pályázat és a fenntartható élet!

Orbán Tibor

Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének elnöke, az Ökocímke védnöke

A mindennapi életünkhöz elengedhetetlenül szükséges energia hatékony felhasználása a ZÖLD ÚJ VILÁGunk kulcsa. Megteremtéséhez TÁVHŐT Szerető, ENERGIATUDATOS, KÖZÖSSÉGben gondolkodó, a FÉNYKÖR üzenetét befogadó felnövekvő generációra van szükségünk. ZÖLD ÚJ VILÁG = TÁVHŐ + ENERGIATUDATOSSÁG + KÖZÖSSÉG + FÉNYKÖR

Mészáros Lajos

Villamosmérnök, tervező, a Magyar Mérnöki Kamara elnökségi tagja

,,Egy csapatnak semmi sem lehetetlen.˝ A gyermeki gondolkozás lenyűgöző. Még nincsenek benne korlátok, ellenérzések, lehetetlenek, sémák. Egy autó gond nélkül tud a falon menni, vagy akár a plafonon, de repül is, ha kell. Ezt a határtalan fantáziát nehéz megőriznünk a mindennapi felnőtt életünkben, és gyakran kívülállóként csodálkozunk rá a gyerekek, a fiatalok által természetesnek vett dolgokon. Zsűritagként kifejezetten várom azt a pillanatot, amikor rácsodálkozhatok egy igazán remek ötletre. De nem elég a jó ötlet, azt meg is kell jól valósítani. Az Energy Factory megadja a lehetőséget ehhez.

Balogh Gábor

Kétszeres világbajnok öttusázó, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke

Az MDSZ elnökeként a napi testmozgás fontosságára hívom fel a fiatalok figyelmét, ugyanakkor nem mindegy, hogy erre milyen környezetben kerül sor. Az Energy Factory segíthet abban, hogy az egészségvédő testmozgást egészséges környezetben folytathassák.

Gerendai Károly

Sziget Fesztivál alapítója és főszervezője

A Sziget Fesztivál szervezésekor fontos szempont, hogy ne csak az emberek érezzék jól magukat, hanem az állatok, virágok, fák is, azaz a természet! Az Energy Factory egy lehetőség a fiataloknak arra, hogy a saját eszközeikkel védjék a környezetüket!